Van Sonsbeeck makelaars
Van Sonsbeeck makelaars
 
headerbeeld bericht

Aankoopmakelaar inschakelen: wel of niet verstandig?

De ideale woning vinden en aankopen is een proces dat tijd kost. Bij de aankoop komen bovendien belangrijke beslissingen kijken. Bent u iemand die graag zelf veel informatie opzoekt en de hulp van familie of vrienden kan inschakelen? Of maakt u liever gebruik van de kennis van een professionele aankoopmakelaar? We vertellen hier meer over wat een aankoopmakelaar voor u kan doen en wat u kwijt bent voor deze diensten.

De taken van een aankoopmakelaar

U vraagt zich misschien af: wat doet een aankoopmakelaar precies? Wilt u een huis kopen, dan kan een makelaar u tijdens het hele proces bijstaan, van de zoektocht naar een woning tot de begeleiding bij de notaris. Ook de bezichtigingen en onderhandelingen worden door de makelaar geregeld. Het is echter ook mogelijk om zelf een deel van het werk te doen. Hierover maakt u van tevoren afspraken met de makelaar. De voordelen van een aankoopmakelaar bestaan hieruit dat deze professional u veel regelwerk uit handen kan nemen, zodat u minder tijd en energie kwijt bent. De makelaar heeft namelijk veel kennis van het proces, van de lokale markt en van de omgeving waar u een huis zoekt.

Huis kopen: zelf doen of uitbesteden?

Kiezen voor een aankoopmakelaar of niet is een heel persoonlijke keuze. Veel mensen hebben er plezier in om zelf hun droomhuis te zoeken, terwijl ze het onderhandelen over de prijs liever door de expert laten doen. Heeft u besloten dat u de hulp van een makelaar wilt inzetten, dan is het belangrijk om een betrouwbare aankoopmakelaar te vinden. Een ervaren makelaarskantoor heeft een goed netwerk voor het vinden van een woning. De makelaar moet bovendien ervaren zijn in de onderhandelingen over de prijs, zodat u niet te veel betaalt voor de woning.

Neem contact met ons op

Van Sonsbeeck makelaars

Telefoon
+31 (0)26 38 28 853

E-mail
info@vansonsbeeckmakelaars.nl

Post/bezoekadres
Sonsbeekweg 28
6814 BC Arnhem

KVK nummer
71776893

Social media
Facebook
Instagram

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 17:30 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Hierbij geef ik toestemming dat de ingevulde gegevens alleen gebruikt worden om contact met u op te nemen. De contactgegevens zijn alleen zichtbaar voor de medewerkers van Van Sonsbeeck makelaars en worden niet aan derden verstrekt.
NVM
funda
NWWI
NRVT
Vastgoed gecertificeerd
Erkend taxateurs