Van Sonsbeeck makelaars
Van Sonsbeeck makelaars
 
headerbeeld bericht

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar?

Wilt u een aankoopmakelaar inschakelen om een geschikte koopwoning te vinden, maar vraagt u zich af wat de kosten zijn? De makelaarskosten of makelaarscourtage zijn de kosten die het makelaarskantoor in rekening brengt voor de begeleiding bij het kopen van een huis. Deze kosten kunnen flink variëren tussen makelaars. We geven graag meer duidelijkheid over wat de kosten zijn van een aankoopmakelaar.

Wat kost een aankoopmakelaar?

Wanneer u een aankoopmakelaar inhuurt zijn daar vanzelfsprekend kosten aan verbonden. Een makelaar beslist zelf of hij een vast tarief hanteert of werkt met een makelaarscourtage. Er bestaan grote verschillen in de tarieven die makelaars hanteren, waarbij de kosten kunnen oplopen tot duizenden euro's.

Naast de kwaliteit van dienstverlening en werkwijze, worden de prijsverschillen tussen makelaars ook bepaald door de aard van de diensten die ze aanbieden. Zo zijn de kosten bijvoorbeeld hoger wanneer u de aankoopmakelaar wilt inschakelen om te helpen bij het zoeken naar een woning. Als u echter zelf al een woning heeft gevonden en alleen ondersteuning wilt bij het aankoopproces zijn de kosten vaak lager. Maak dus voor uzelf een afweging welke makelaarsdiensten u tegen welke kosten wilt afnemen.

Courtage

De makelaarscourtage is een vergoeding die de makelaar ontvangt voor de geleverde diensten. Bij de verkoop van een woning wordt de courtage meestal uitgedrukt als een percentage van de aankoopprijs. Gemiddeld betaalt u tussen de 1% en 2% van de aankoopprijs van de woning. Hierdoor stijgt het bedrag dat de verkoper aan de makelaar betaalt naarmate de aankoopprijs hoger wordt. Bij het kopen van een woning hanteert een aankoopmakelaar doorgaans geen courtage, maar een vast tarief.

Vast tarief

Door met een vast tarief te werken, geeft de makelaar u vooraf meer duidelijkheid over de kosten. Ook bent u niet afhankelijk van de onderhandelingsresultaten van de aankoopmakelaar. Soms wordt deze beloningsstructuur echter in twijfel getrokken, omdat de prikkel om een zo laag mogelijke prijs te onderhandelen minder sterk aanwezig zou zijn. Gelukkig zijn de meeste makelaars ervaren onderhandelaars en gaan ze altijd voor de beste deal.

Neem contact met ons op

Van Sonsbeeck makelaars

Telefoon
+31 (0)26 38 28 853

E-mail
info@vansonsbeeckmakelaars.nl

Post/bezoekadres
Sonsbeekweg 28
6814 BC Arnhem

KVK nummer
71776893

Social media
Facebook
Instagram

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 17:30 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Hierbij geef ik toestemming dat de ingevulde gegevens alleen gebruikt worden om contact met u op te nemen. De contactgegevens zijn alleen zichtbaar voor de medewerkers van Van Sonsbeeck makelaars en worden niet aan derden verstrekt.
NVM
funda
NWWI
NRVT
Vastgoed gecertificeerd
Erkend taxateurs