Van Sonsbeeck makelaars
Van Sonsbeeck makelaars
 

Hoe vind ik de beste makelaar?

Als u op zoek bent naar een nieuwe woning of uw huidige woning wilt verkopen, dan kan een goede makelaar u helpen bij dit proces. Maar hoe vindt u nu de beste makelaar bij u in de buurt? We geven graag tips die u helpen bij het uitzoeken van een geschikte makelaar die aan al uw wensen voldoet. De belangrijkste tip die we u alvast willen meegeven is dat uw eigen gevoel een grote rol speelt bij het kiezen van een makelaar. Heeft u een goed gevoel bij een makelaar? Dan kan het haast niet anders of het is de beste makelaar voor u.

Welke makelaar kiezen?

Het kopen of verkopen van een woning is een levensveranderende gebeurtenis. Er komen vanzelfsprekend veel emoties naar boven. U heeft samen met uw dierbaren (of alleen) geleefd in dit huis, mooie herinnerringen gemaakt en nu breekt de tijd aan van afscheid nemen. Bij deze grote stap in uw leven is het fijn als u een makelaar aan uw zijde heeft die begrijpt wat u wilt en waar u het volste vertrouwen in heeft.

Hoe vind ik de beste makelaar?

"Welke makelaar gaat u kiezen bij uw zoektocht naar een nieuwe woning?"

Wat is in uw ogen een goede makelaar?

Bij het uitzoeken van een makelaar moet u wel weten waar u naar op zoek bent. Aan welke voorwaarden moet een makelaar volgens u voldoen? Wanneer u het eisenpakket duidelijk voor ogen heeft, kunt u daar de makelaars op selecteren. Het is duidelijk dat een goede makelaar over lokale marktkennis moet beschikken, jarenlange ervaring heeft opgebouwd en snel kan communiceren.

De beste makelaar begrijpt niet alleen uw wensen en behoeften, maar kan deze ook omzetten in concrete acties en resultaten. Een aankoopmakelaar is niet alleen deskundig in zijn vakgebied, maar beschikt ook over uitstekende communicatievaardigheden en is in staat om op een empathische manier met klanten om te gaan. Bent u het hier mee eens of moet een makelaar ook aan andere voorwaarden voldoen?

huis verkopen Arnhem

Vergelijk de makelaars in uw omgeving

De beste makelaar vinden in uw omgeving is toch vooral een kwestie van zorgvuldig vergelijken. Ga op bezoek bij meerdere makelaarskantoren om gesprekken te voeren met verschillende makelaars. Door te luisteren naar hun aanpak en werkwijze kunt u een goede indruk krijgen van welke makelaar het beste bij u past. Maak tijdens deze gesprekken ook gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen over hun ervaring, werkwijze en tarieven.

Nog een drietal handige tips voor het vinden van de beste makelaar:

1. Vraag om aanbevelingen

Misschien kent u iemand in uw omgeving die kortgeleden een woning heeft gekocht of verkocht. Vraag hen naar hun ervaringen met hun makelaar en of ze deze makelaar zouden aanbevelen. Persoonlijke aanbevelingen zijn vaak betrouwbaarder dan online reviews.

2. Let op de communicatievaardigheden

Een goede makelaar is in staat om duidelijk en effectief te communiceren. Let daarom op de communicatievaardigheden van de makelaar tijdens het eerste gesprek. Een makelaar die moeilijk te bereiken is of niet goed communiceert kan voor veel frustratie zorgen.

3. Kies niet voor de goedkoopste (maar ook niet voor de duurste)

Makelaars hanteren verschillende tarieven en het is belangrijk om deze met elkaar te vergelijken. Let daarbij niet alleen op de hoogte van het tarief, maar ook op wat u daarvoor krijgt. De duurste makelaar hoeft niet per se de beste zijn. Het is vooral belangrijk dat de makelaar kwaliteit levert.

De diensten van een makelaar

De diensten van een makelaar kunnen wel eens van elkaar verschillen. Sommige makelaars bieden extra diensten aan, bijvoorbeeld een gratis waardebepaling. Bij Van Sonsbeeck Makelaars kan een makelaar u helpen met:

Bent u op zoek naar een goede makelaar in Arnhem-Noord of Arnhem-Zuid? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Dan kunt u zelf beslissen of we aan uw voorwaarden voldoen om als de beste makelaar bestempeld te worden.

huisverkopen arnhem

Neem contact met ons op

Van Sonsbeeck makelaars

Telefoon
+31 (0)26 38 28 853

E-mail
info@vansonsbeeckmakelaars.nl

Post/bezoekadres
Sonsbeekweg 28
6814 BC Arnhem

KVK nummer
71776893

Social media
Facebook
Instagram

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 17:30 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Hierbij geef ik toestemming dat de ingevulde gegevens alleen gebruikt worden om contact met u op te nemen. De contactgegevens zijn alleen zichtbaar voor de medewerkers van Van Sonsbeeck makelaars en worden niet aan derden verstrekt.
NVM
funda
NWWI
NRVT
Vastgoed gecertificeerd
Erkend taxateurs