Van Sonsbeeck makelaars
Van Sonsbeeck makelaars
 
headerbeeld bericht

Hoe maak ik mijn huis koopklaar?

“Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis verkoopklaar is?” Velen vragen zich dit af en vinden het verkopen van een huis een spannende tijd. Een van de belangrijkste stappen om een woning succesvol te verkopen, is om het “koopklaar” te maken. Dit houdt in dat het huis er aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers en dat het van binnen en buiten in goede staat verkeert. Volg de handige tips van onze aankoopmakelaars voor het verkoopklaar maken van uw woning, dan begeleiden we u naar een snel verkoopproces.

Tip 1: grondige schoonmaak en reparaties

Zorg ervoor dat u de hele woning van binnen en buiten grondig schoonmaakt en zaken repareert waar nodig. Dit houdt niet alleen in dat u gaat stofzuigen en afstoffen, maar ook alle hoeken, gaatjes en vloeren waar u normaal gesproken niet goed bij komt, vereisen aandacht. Vergeet hierbij niet de ramen te lappen en indien nodig de gevel aan te pakken. Een schoon huis zorgt namelijk voor een positieve eerste indruk bij de meeste potentiële kopers.

Ga het huis langs en maak een handige lijst van alle reparaties die nodig zijn. U kunt denken aan stroeve of kapotte deurklinken, lekkende kranen of vochtplekken in het plafond. Het aanpakken van deze gebreken is essentieel, omdat potentiële kopers op zoek zijn naar een goed onderhouden woning en het een eerste indruk sterk kan beïnvloeden. De keuken en badkamer zijn met name ruimtes die een investering waard zijn.

Tip 2: in de verf

Een zeer impactvolle manier om een woning een opfrisser te geven, is een nieuwe laag verf of het witten van muren en plafonds die een opvallende kleur hebben. Neutrale kleuren spreken mensen meer aan dan een turquoise of roze muur, omdat dit ze de mogelijkheid biedt om zich beter voor te stellen hoe het huis eruit ziet in hun eigen stijl, zonder dat een opvallende kleur muur voor eventuele afleiding zorgt.

Tip 3: grote opruiming

Bent u bekend met ontspullen? Een opgeruimd huis oogt aantrekkelijker en ruimer. Ga elke ruimte in de woning langs en bedenk welke spullen weg kunnen en berg persoonlijke foto’s en bezittingen tijdelijk op zonder dat het in het zicht is. Net als een neutrale inrichting zorgt een opgeruimd huis ervoor dat een woningzoekende zijn of haar eigen meubels makkelijk kan voorstellen in bijvoorbeeld uw woonkamer, keuken of slaapkamer.

Vergeet niet dat de buitenkant van het huis ook meetelt. Het eerste wat een potentiële koper ziet is de voortuin. Dit maakt het belangrijk dat u de heg snoeit, die ene losliggende tegel niet meer een obstakel is en de entree er uitnodigend uitziet. Ook is het aan te raden om de achtertuin aan te pakken door het gazon te maaien, de tuinset netjes neer te zetten en wat bloemen en planten toe te voegen.

Neem contact met ons op

Van Sonsbeeck makelaars

Telefoon
+31 (0)26 38 28 853

E-mail
info@vansonsbeeckmakelaars.nl

Post/bezoekadres
Sonsbeekweg 28
6814 BC Arnhem

KVK nummer
71776893

Social media
Facebook
Instagram

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 17:30 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Hierbij geef ik toestemming dat de ingevulde gegevens alleen gebruikt worden om contact met u op te nemen. De contactgegevens zijn alleen zichtbaar voor de medewerkers van Van Sonsbeeck makelaars en worden niet aan derden verstrekt.
NVM
funda
NWWI
NRVT
Vastgoed gecertificeerd
Erkend taxateurs