Van Sonsbeeck makelaars
Van Sonsbeeck makelaars
 

Wat doet een aankoopmakelaar?

Wat doet een aankoopmakelaar? Tijdens het kopen van een huis schakelen veel mensen hulp in van een professional: de aankoopmakelaar. Ondanks dat er op het internet veel informatie te vinden is, blijft een huis kopen een grote investering en een spannend proces. Om deze reden stelt het potentiële kopers meer gerust wanneer ze geholpen worden door een aankoopmakelaar. Wat doet een aankoopmakelaar precies en waar moet u op letten wanneer u er een inschakelt? Wij van Van Sonsbeeck makelaars Van Sonsbeeck makelaars vertellen het u graag.

Huis verkopen in Arnhem en omstreken

"Met een aankoopmakelaar aan uw zijde profiteert u van de kennis en ervaring van een professional."

De aankoopmakelaar

Wat doet een aankoopmakelaar precies? Een aankoopmakelaar helpt u bij het vinden en kopen van een huis. Ze zijn goed op de hoogte van de lokale woningmarkt en weten wat er te koop is. Dit is vooral handig wanneer u bijvoorbeeld een huis wilt kopen in een bepaalde regio. Van het begin tot het einde van het proces kan een aankoopmakelaar u helpen met het kopen van een huis in de omgeving Arnhem. Kunt u zich voorstellen hoe fijn het is om deskundig begeleid te worden vanaf het zoeken naar een woning tot de uiteindelijke sleuteloverdracht? Het precieze takenpakket van de makelaar spreekt u voorafgaand aan de samenwerking af.

Huisverkoop  in Arnhem en omstreken

Wat is het nut van een aankoopmakelaar?

Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van woningen die in de verkoop gaan. Zo kunnen zij u tijdig informeren wanneer ze een huis zijn tegengekomen wat voor u interessant zou kunnen zijn. Er komen veel zaken kijken bij het aankopen van een huis in Arnhem. Met een aankoopmakelaar aan uw zijde profiteert u van de kennis en ervaring van een professional. Want wat u misschien een keer doet, doet een makelaar dagelijks. Ten slotte wordt er veel werk voor u uit handen genomen. Hierdoor bespaart een aankoopmakelaar u enorm veel tijd, energie en regelwerk.

Waar moet u op letten bij een aankoopmakelaar?

Waar u op moet letten bij het inschakelen van een aankoopmakelaar is dat u mogelijk zelf geen direct contact hebt met de verkopende partij. Daarnaast hanteren aankoopmakelaars ook een courtage. Een courtage houdt in dat een makelaar een percentage van de aankoopsom ontvangt. Doorgaans ligt de courtage tussen de 1-2% van de aankoopsom. Hoe hoger de aankoopprijs van de woning, des te meer u uiteindelijk aan de makelaar moet betalen. Een tip is om dit vooraf goed te bespreken met de aankoopmakelaar zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Is een aankoopmakelaar echt nodig?

Een aankoopmakelaar hoeft niet per se nodig te zijn. U kunt het namelijk ook prima zelf doen. U zal wel een flinke dosis tijd en energie in het proces moeten gieten, omdat het regelwerk nu bij uzelf ligt in plaats van bij de deskundige aankoopmakelaar. Het gaat hier niet alleen om zaken zoals het bezichtigen van woningen, maar ook om bijkomende zaken zoals het onderhandelen en de onderzoeksplicht. De onderzoeksplicht houdt in dat u ervoor verantwoordelijk bent om zo goed mogelijk te onderzoeken wat de staat van de koopwoning is.

Neem nu vrijblijvend contact op

Wilt u graag een huis kopen in Arnhem, Arnhem-Noord of Arnhem-Zuid? Maak kennis met makelaarskantoor Van Sonsbeeck. Neem vrijblijvend contact op. Wilt u ons direct spreken? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)26 38 28 853.

Huis verkopen in Arnhem en omstreken

Neem contact met ons op

Van Sonsbeeck makelaars

Telefoon
+31 (0)26 38 28 853

E-mail
info@vansonsbeeckmakelaars.nl

Post/bezoekadres
Sonsbeekweg 28
6814 BC Arnhem

KVK nummer
71776893

Social media
Facebook
Instagram

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 17:30 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Hierbij geef ik toestemming dat de ingevulde gegevens alleen gebruikt worden om contact met u op te nemen. De contactgegevens zijn alleen zichtbaar voor de medewerkers van Van Sonsbeeck makelaars en worden niet aan derden verstrekt.
NVM
funda
NWWI
NRVT
Vastgoed gecertificeerd
Erkend taxateurs